Jaro ve váze

Jaro ve váze

Jaro nás obdarovává záplavou nádherných květů, a protože někam tu rozkvetlou krásu musíme mít kam dávat, vystavila jsem pro všechny milovnice květin nové vázy.

Váza a květina to je úžasné spojení. Tak jako šálek provoní káva, vázu rozzáří květina a květina ve váze zabydlí domov a rozsvítí náladu.

I díky mé neutuchající lásce ke květinám, a potřebě mít doma vždy nějakou čerstvou ve váze, přirozeně vnikají další a další tvary a dekory porcelánových váz a váziček.

 

                            

 

Limitovaná kolekce "Flow"

Na e-shopu právě teď najdete limitovanou kolekci váz "Flow" pro milovnice květin, jemných detailů a struktur. 

Každá váza je neopakovatelný originál. To znamená, že je už nebudu vyrábět znova.

 

               

 

 

 

Tyto vázy vznikly už v září roku 2020. Měly jít původně na výstavu, ale protože tato doba výstavám stále nepřeje, rozhodla jsem se vázy nabídnout k prodeji na e-shopu. Termín mojí výstavy byl dlouho dopředu naplánovaný na konec října 2020, jenže po nadějném rozvolnění se blížilo další omezení ohledně setkávání a výstav. Nevěděla jsem, jestli se výstava stihne uskutečnit. Navzdory pochybnostem, jestli výstava bude, či nebude, i pochmurného dění ve společnosti, jsem se zavřela do dílny, do bytí právě teď a tady. Nechala jsem se unášet na radostné tvořivé vlně.

V naprostém plynutí času jsem si vyhrála s kombinací různých struktur, nebo jsem porcelán ručně prořezávala, dekorovala zlatem, kobaltem a vzácnými podglazurními solemi. Spojujícím motivem kolekce je symbol kapky.

Termín výstavy je nakonec odložen na neurčito. Věřím, že výstava bude v pravý čas a do té doby vyrobím další vázy. Nechávám věci plynout :)

 

A co je nového v dílně?

Mám radost z nové formy na vázu! 
 
Je docela velká a těžká a bude pro mě náročné s formou manipulovat, ale co bych neudělala proto, abych si mohla něco namalovat na porcelán :). Je to asi největší možný tvar, který jsem schopná sama odlít. Samotná forma váží pár kilo + se do ní nalévá několik litrů licí porcelánové hmoty a litr porcelánové hmoty je těžší než litr vody. Po utvoření střepu na stěnách formy se forma musí obrátit dnem vzhůru a přebytečná licí hmota se vylije. Takže docela posilovna :).
 

Na jednoduchém tvaru si můžu krásně vyhrát s různými způsoby dekorace. Díky lemu se okraj vázy nebude deformovat, ale budu ho i odřezávat, abych získala úplně jednoduchý čistý kónický tvar.

Takže už teď se můžete těšit na další limitovanou kolekci porcelánových váz, které budu ručně malovat kobaltem pod glazuru a budu zkoušet další nové techniky dekorace.

Už se moc teším na další tvoření ♥

 

 

Aktuálně dostupné vázy najdete ZDE.

 

Pokud si chcete přečíst další zajímavosti o porcelánu, nechte mi tu svoji e-mailovou adresu a já Vám jednou za čas pošlu email s novým článkem na blogu. Těšit se můžete také na novinky z výroby a na speciální akce a nabídky pouze pro odběratele mých newsletterů.

Přihlášení do newsletteru

               

   « ZPĚT DO OBCHODU » KONTAKT » BLOG » O MNĚ »

 

Zpět do obchodu