Vážení zákazníci, od 1.5. do 10.5. mám dovolenou. Objednávky přijaté v těchto dnech přijmu, ale zabalím a odešlu až se vrátím. Děkuji za pochopení ♥. Š.

Co když se mi šperk rozbije?

Nejsou porcelánové šperky moc křehké?

 

Dají se nosit? Na podobné otázky odpovídám ujištěním, že přílišná křehkost porcelánových šperků je pouze zdánlivá. Porcelánové hrnky se vám také hned nerozbijí při každém cinknutí o sebe :). Tloušťka střepu porcelánového šperku není tak tenká a něco vydrží. Snažím se, aby moje šperky byly dobře a bezpečně nositelné s ohledem na limity dané tímto keramickým materiálem. Tomu pečlivě přizpůsobuji tvar každého šperku a spojení s komponenty, aby nikde nic necinkalo a nebylo náchylné na rozbití.

Naopak porcelán je velice odolný a trvanlivý materiál. Odolává povětrnostním vlivům, vodě, kyselinám, zásadám i většině chemických přípravků. Navíc je nealergenní, tedy pro výrobu šperků naprosto ideální. Spolu s nerezovou a chirurgickou ocelí tvoří nestárnoucí kombinaci.

Při správném zacházení vám porcelánové šperky vydrží v nezměněné podobě desítky let.

Kdyby přece jen došlo k poškození, rozbitý díl nahradím nebo ztracenou náušnici vyrobím. Stejně tak, pokud se vám rozlepí puzeta u náušnic, nebo brožový špendlík u brože, napište mi.

 

Proto, aby Vám porcelánové šperky dlouho vydržely, doporučuji dodržovat několik zásad:

  • Základem péče je, jako u všech šperků, ukládání do samostatné krabičky, porcelán tak nepřijde do styku s dalšími šperky, čímž se vyhneme hlavně mechanickému poškození a zároveň je šperk chráněn před prachem. Každý šperk zasílám v pevné kartonové krabičce s měkkou molitanovou vložkou.
  • Čas od času doporučuji zkontrolovat spojovací kroužky u náušnic, přívěsků a řetízků. Bude-li některý pootevřen, doporučuji jej domáčknout kleštičkami.
  • Stříbrné komponenty doporučuji čas od času přeleštit vatou na stříbro. Stejně tak povrch šperku dekorovaný platinou, nebo zlatem, přeleštit jemným hadříkem na optiku, aby nedošlo k poškrábání dekorace.
  • Nedoporučuji se s porcelánovými šperky koupat, sportovat a doporučuji je sundavat na spaní. Porcelánový šperk vydrží sváteční i běžné nošení, avšak při sportovních aktivitách, nebo spánku, by se mohla porcelánová část šperku nenávratně rozbít, případně by se mohly poškodit spojovací komponenty.
  • Z vlastní zkušenosti doporučuji porcelánový šperk nasazovat a sundávat nad kobercem :). Dobře vypálený porcelánový šperk přežije pád z výšky na lino, koberec a podobné měkčí povrchy. Pád z výšky na dlažbu z 90% nepřežije, ale několikrát se mi stalo, že i to přežil :)
  • Pokud se porcelánový šperk zašpiní, lze jej bez problému vyčistit, lihem, mýdlem nebo saponátem, následně důkladně vysušit.

 

Budu moc ráda, pokud si moje porcelánové šperky oblíbíte natolik, že je budete nosit nejen na zvláštní příležitosti, ale bez obav každý den ♥

 

Pokud si chcete přečíst další zajímavosti o porcelánu, nechte mi tu svoji e-mailovou adresu a já Vám jednou za čas pošlu email s novým článkem na blogu. Těšit se můžete také na novinky z výroby a na speciální akce a nabídky pouze pro odběratele mých newsletterů.

Přihlášení do newsletteru

  

« ZPĚT DO OBCHODU » KONTAKT » BLOG » O MNĚ »

 

Zpět do obchodu