Vážení zákazníci, od 1.5. do 10.5. mám dovolenou. Objednávky přijaté v těchto dnech přijmu, ale zabalím a odešlu až se vrátím. Děkuji za pochopení ♥. Š.

Rok ve váze z porcelánu

Fotoblog pro všechny milovníky květin a originálních porcelánových váz.

Záznam běhu roku jak se příroda probouzí, a jak se Země směje skrze květiny. Také radost z místa, kde tvořím porcelán. Z dílny se dívám přímo do zahrady a do polí, a pozoruji, jak se příroda mění, co zrovna kvete, a co by se zrovna hodilo do mnou vyrobené vázy. Při tvorbě se inspiruji okolní přírodou a květinami, které nám rostou na zahradě. O zahrádku se stará moje maminka.

Připadám si jak Alenka v říši divů a ani nestíhám fotit tu krásu.

Pro radost, pro potěchu oka a inspiraci:

Leden:

V lednu příroda tiše spí pokrytá mrazem a sněhem. Do vázy si dám usušené květiny ze zahrádky, z minulého roku, které mi připomenou, že radost je volba, a kdykoliv jí v sobě můžeme uchovat a znovu probudit. První fotka je z pole vedle domu, kde mám dílnu. S kamarádkou fotografkou jsme využily toto mrazivé počasí k nafocení velkých elegantních váz v přírodě a myslím, že se povedlo.

 

Únor:

Na zahradě a v nedalekém parku začínají vykukovat první sněženky. Jsou to jediné kvítky, které nikdy netrhám. Chodím se jimi kochat na záhonek a tetelím se blahem, že už se blíží jaro, jupíí. Jsou něžnou posvátnou připomínkou obnovy, růstu a síly. V jemnosti je síla. Na loukách a polích už se ze sněhových sítí Zem vyplétá, když se mění zima v jaro. A právě z této inspirace vznikly tyto vázy s jemnou matnou strukturou kapek na lesklé glazuře.


Březen:

Objevují se roztomilé vrbové kočičky, další ze symbolů jara a blížících se Velikonoc. Všeho s mírou, aby měly včelky po zimě co papat :). Raduji se z prvních něžných modrých ladoňek, ladoníků a ladoniček, které krásně ladí s mojí malou novou vázičkou se zlatým okrajem. Také se už nemůžu dočkat svěžích tulipánů, tak pro ně běžím do zahradnictví, abych je mohla nafotit v těchto stylových vázách, které se do nich tak hodí. Zahrádku máme celkem na kopci, a tak máme tulipány později, až když je víc teplo.

 

Duben:

A máme tu Velikonoce. Svátky znovuzrození. Meditativní čas propojit se se vším živým a očistit se od všeho, co už nám neslouží. Příroda a slunce nám v tom pomáhá. V dílně dělám jarní úklid a připravuji se na novou výrobu. Na velikonoční výzdobu se skvěle hodí oblázkové vázičky. Třeba s rozkvetlou větvičkou, narciskama, nebo modřencem. Minulý rok mi také krásně posloužila na větší rozkvetlou větvičku tahle velká váza "Madeira", kterou jsem doplnila madeirovými kraslicemi. Oslava jara jak se patří!

 

Květen:

Miluji tento měsíc, nejen proto, že jsem "květňátko" a mám v květnu narozeniny. Všechno kvete, šeříky, pomněnky, jabloně...pomóóc nestíhám fotit! Ukytičkuji se a uvoním se k smrti. Ještě, že nejsem alergik :). V nedalekém parku je každý květen mezi stromy záplava pomněnek. Chodím se tam kochat tou bleděmodrou nádherou a natrhám si je do malé vázičky pro radost. Do oblázkových váz se také hodí větvička šeříku. Na sakury moje duše také nikdy nezapomene. První foto je z naší dolní zahrady, kde kvetou jabloně, na zemi záplava žlutých blatouchů.

 

Červen:

Omamné pivoňky kvetou a já je nutně potřebuji vyfotit s touto jedinečnou vázou. Pak se procházím po louce za domem a sbírám luční květy. Heřmánek a kopretiny do vázy "White Flower" nebo do malé baňaté ručně dekorované vázičky. V dílně to voní žárem pece, sluncem a pivoňkama.

 

Červenec:

Zahrádka oplývá růžemi, karafiáty, také měsíčkem lékařským a další pestrobarevnou nádherou. V jednoduchosti je krása a malé detaily jsou tím, co se počítá. Prosté linie a jemný krajkový lem nechává vyniknout krásu růží. Tahle krajková váza je na růže jako dělaná a potěší svým univerzálním vzhledem a díky širokému hrdlu to v ní sluší i veeeelikému pugetu. Na jednu růži jsem navrhla vázičku, která se nasazuje na sklenku. Nezabírá moc místa na stole a navíc vyzdvihne sofistikovanost růže i s jejími trny. 

 

Srpen:

Za domem zraje obilí a okolo polní cesty rostou moje milované chrpy. Natrhám si pro radost kytici lučního kvítí do vázy "Barvy deště". Hraje to tu všemi barvami a přináší s sebou všechny barvy života. V dílně také zrají první hotové plody mé práce.

 

 

Září:

Babí léto také miluji. Gerbery a jiřiny zdobí záhon a vázy všude v domě. Také na levanduli nesmím zapomenout usušit si ji a dát pár kousků do vázičky "Květ života", aby mi harmonizovala pracovní koutek. Každý rok v září si také uděláme brigádu a sklízíme velký záhon brambor. Je moc příjemné zabořit ruce do trochu jiné hlíny a trochu si od toho bílého porcelánu odpočinout :)

Říjen:

Příroda vydává své plody a i v mojí dílně vylézají věci z pece. V tuhle dobu mám většinou už naplněný sklad pro předvánoční prodej. Když mám chvilku jdu na procházku, kochám se podzimními barvami a přinesu si hrst šípků na čaj. Do minimalistické kulaté vázy "Indogene" s puntíky na glazuře se náramně hodí nejen jarní narcisky, ale i větvička s šípky. Prostě velmi univerzální vázička.

 

Listopad:

Barvy, kam se podívám. Přenádherný podzim je tu. Ve vzduchu voní spálené listí, sušené houby, křížaly a první sníh. Na procházce dál za domem objevím makové pole. Baňaté makovičky jsou přesně to co potřebuji, protože krásně vyniknou v téhle větší baňaté váze. Druhé foto s oblázkovou vázičkou na tácku je od mojí milé zákaznice, která si z nich udělala doma takovouto krásnou podzimní výzdobu.

 

Prosinec:

V tomto období mám moc ráda modro-zlato-bílou kombinaci, která navozuje klidnou sváteční atmosféru Vánoc. Zahradu zahalil sníh. Dny jsou tmavé a krátké. Slunce jen probleskuje modrošedými mraky, ale od chvíle zimního slunovratu se zase začnou dny pozvolna prodlužovat a koloběh roku, růstu, květu a tvorby poběží dál. To, že na jaře zase vyraší sněženky je jistota, nezávislá na ničem a na nikom a dodává mi to sílu i k mému vlastnímu tvoření. Děkuji ti přírodo za všechnu tu krásu a radost, kterou mě inspiruješ.

 

PS: Některé vázy na fotografiích už nemám skladem, ale na přání je mohu opět vyrobit.

 

Přihlášení do newsletteru

 

 « ZPĚT DO OBCHODU » KONTAKT » BLOG » O MNĚ »

Zpět do obchodu